Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв вид бензин се сипва на Jeep Grand Cherokee V8 4.7l `99-`04

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв вид бензин се сипва на Jeep Grand Cherokee V8 4.7l `99-`04

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Само жълтите...Като влезеш в синьозелените примерно и вземеш книгата за горивата, вътре срещу "100-октановия" най-тържествено пише- октаново число минимум 95
    Лук и олио са ми най на чалъм , затова питам за тях
    Къде е тоя книга за горивата?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
      А как става номерът разхода на газ да е равен, че и по- малък, а да върви повече?
      пп при мен не ставаше
      С течна фаза
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        ............ калории
        Това го свържи с думичките "горива" и "плащам" и бързичко ще разбереш какво е паралелна вселена.
        GPS системи https://www.easytracking.bg/
        Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Лук и олио са ми най на чалъм , затова питам за тях
          Къде е тоя книга за горивата?
          Обикновено стои на сгода някъде покрай входната врата, на нарочна поставка. Вписват се данни за горивата при всяко зареждане с горива на бензиностанцията. Ако не я намираш, можеш да я поискаш. Алфата ли зареждаш със сто октана ? Аз преди време сипвах на Субаруто от жълтите, наистина по-икономично и повече сила, ценово е равно на зареждане с 95 в конце канцов, но е и по-благо за моторетката.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Туча от аватара върви със 100 октана от Еко,осезателна разлика във вървенето комбинирано със антидетонационна добавка.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Обикновено стои на сгода някъде покрай входната врата, на нарочна поставка. Вписват се данни за горивата при всяко зареждане с горива на бензиностанцията. Ако не я намираш, можеш да я поискаш. Алфата ли зареждаш със сто октана ? Аз преди време сипвах на Субаруто от жълтите, наистина по-икономично и повече сила, ценово е равно на зареждане с 95 в конце канцов, но е и по-благо за моторетката.
              За цедеса
              Алфата на жената е дизел
              Между другото, много отчетливо се усеща различната нафта. Най добре е Шел в поуър.

Иначе 95-100 преди час на лукиолиото гледах, разликата е 30 ст/литър. Бая трябва да свали разхода за да е 1:1. Демек 15% трябва да падне. А дали е така, кой ще ми каже
              Последно редактирано от turtey; 04-02-19, 22:34.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Алфата ли зареждаш със сто октана ?
                Тѫртѣй и бѣнзинъ?!
                Дизѣлъ или смрѫтъ!!!!
                Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Че то октановото число не мери калории
                  Не.

Постига се обаче с определен състав на бензина. Повишаването на октановото число на базовия бензин може да стане с толуол, може и със спирт. Едното дава мощ, другото е еко.

И те така.

Коментар

То и препарат против молци също уж слагат )

А спирт отдавна има и няма мърдане

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Не.

Постига се обаче с определен състав на бензина. Повишаването на октановото число на базовия бензин може да стане с толуол, може и със спирт. Едното дава мощ, другото е еко.

И те така.
                      Е те тва как го мразим! Всичките ми проблеми с няколко ДВГ-та от там идват. Ако знаеш лесен начин как да го махам казвай. Здраво черпя. Щот сега му наливам вода. За падането на октана хич и не ми пука.
                      GPS системи https://www.easytracking.bg/
                      Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Не.

И те така.
                        Старата рецепта за рейс гориво беше на 20л 100октана литър толуол,литър ацетон и 20мл тетраетилолово.
                        При употреба на този микс,кюнеца става бял като вестник,злобата е голяма и мириса не може да се сбърка със нищо друго.
                        Лошото е,че тетрата я немА от близо десет годин и сега ползваме помия в пъти по-скъпа със съмнителен резултат.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                          Е те тва как го мразим! Всичките ми проблеми с няколко ДВГ-та от там идват. Ако знаеш лесен начин как да го махам казвай. Здраво черпя. Щот сега му наливам вода. За падането на октана хич и не ми пука.
                          Най-важното във бензина е антидетонационната му съставка,от там нататък всичко друго е гъдел.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Такъв бензин няма на пазара. Има търговски реклами, представящи го за 100, че и за 100+, че и за 110 и т.н.
                            Трябва да кажеш "чий", щото едва ли от всички вериги действа еднакво.

OMV е веригата, всъщност 100 октановия им бензин знам че си е пак 95, но вече със съответните им техни добавки става 100, за мен има разлика спрямо техния стандартен 95, свикнал съм с техните им вериги и знам къде има от тях когато пътувам, на Шел, ще заредя от чисто любопитство, но просто няма от техните вериги удобни при моите пътувания, трябва специално да отклонявам път за тях, друго си е да ми е буквално както в случая OMV на метри от мен, когато карам и пътувам из провинцията

Коментар

4.7 се кара с 95. Със 100 октанов харчи повече и върви по-малко.
                              4.7НО се кара със 100 октана. На километража го пише.
                              4.7 след 2008 може и с ethanol (E85)
                              Последно редактирано от kinex; 05-02-19, 19:47.

Коментар

А какво е обяснението, че "чистата" 4.7-ца със 100 октана харчи повече и върви по-малко?
                                Grand Cherokee WJ 4.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X